BiH
0

Bosić: Izjava Čedomira Jovanovića je idiotska

Sarajevo-x.com
Mladen Bosić (Foto: Sarajevo-x.com)
Mladen Bosić (Foto: Sarajevo-x.com)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je Srni da je izjava lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da je Republika Srpska nastala na srebreničkom genocidu "idiotska izjava čovjeka koji ne zna kako drugačije da privuče pažnju javnosti i koji nikada nije pomogao ni Srpskoj, ni srpskom narodu u cjelini".

Govoreći o pravosuđu BiH, Bosić je rekao da je to politički korumpiran sistem na koji blagonaklono gleda međunarodna zajednica, a dokaz za to je Tužilaštvo BiH koje nema namjeru da procesuira kriminalce jer se kriminal koristi u političke svrhe radi ucjene ljudi na vlasti.

   Prisustvujući večerašnjem sastanku Opštinskog odbora SDS-a Srbac, Bosić je rekao da logično zajedničko djelovanje stranaka iz Republike Srpske na nivou BiH, jer je to u interesu građana i očuvanja Srpske.

   "Opoziciono djelovanje u Republici Srpskoj je neizbježno jer je ekonomska situacija teška, nezaposlenost je velika, a i značajan je odlazak mladih kadrova", rekao je Bosić i dodao da SDS radi za siromašnu i srednju klasu.