{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi"

F
5.12.2007. u 17:28
0
0
Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi"
0
Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi"
Foto: AFP
Delegacija Evropske komisije u BiH zajedno sa institucijama EU i Direkcijom za evropske integracije BiH, te EU Info centrima organizuju u ovoj i narednoj godini 22 javne tribine pod nazivom "U susret Evropi".
Tribine će biti održane u Banja Luci, Bihaću, Prijedoru, Tuzli, Palama, Goraždu, Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Jajcu, Rudom, Foči, Neumu, Grudama, Brčkom, Bijeljini, Zenici, Doboju,Trebinju, Bileći i Sarajevu.

Na javnim tribinama će ambasadori zemalja članica EU prezentirati teme vezane za proces evropskih integracija i evropsku budućnost BiH, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH i Direkcije za evropske integracije BiH.

"U susret Evropi" ima za cilj da kroz diskusiju sa građanima i nevladinim sektorom obezbijedi više informacija o samom procesu evropskih integracija i zahtjevima koje čekaju BiH na evropskom putu.

Ovom prilikom će načelnici navedenih općina potpisati "Deklaraciju o evropskoj budućnosti BiH" kojom bi izrazili svoju podršku procesu evropskih integracija i napredak BiH ka Evropskoj uniji.

Šesti u nizu skupova "U susret Evropi" bit će održan u četvrtak 6. decembra u Domu mladih u Goraždu. Učesnici će biti načelnik Općine Mustafa Kurtović, zamjenik ambasadora Slovačke Marek Šafin te zamjenica direktora Direkcije za evropske integracije BiH
Darja Ramljak.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: