|

Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi"

Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi"
0
F
FENA
5.12.2007. u 17:28
0
komentara
0

dijeljenja
Bosanskohercegovački gradovi "u susret Evropi" Foto: AFP
Delegacija Evropske komisije u BiH zajedno sa institucijama EU i Direkcijom za evropske integracije BiH, te EU Info centrima organizuju u ovoj i narednoj godini 22 javne tribine pod nazivom "U susret Evropi".
Tribine će biti održane u Banja Luci, Bihaću, Prijedoru, Tuzli, Palama, Goraždu, Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Jajcu, Rudom, Foči, Neumu, Grudama, Brčkom, Bijeljini, Zenici, Doboju,Trebinju, Bileći i Sarajevu.

Na javnim tribinama će ambasadori zemalja članica EU prezentirati teme vezane za proces evropskih integracija i evropsku budućnost BiH, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH i Direkcije za evropske integracije BiH.

"U susret Evropi" ima za cilj da kroz diskusiju sa građanima i nevladinim sektorom obezbijedi više informacija o samom procesu evropskih integracija i zahtjevima koje čekaju BiH na evropskom putu.

Ovom prilikom će načelnici navedenih općina potpisati "Deklaraciju o evropskoj budućnosti BiH" kojom bi izrazili svoju podršku procesu evropskih integracija i napredak BiH ka Evropskoj uniji.

Šesti u nizu skupova "U susret Evropi" bit će održan u četvrtak 6. decembra u Domu mladih u Goraždu. Učesnici će biti načelnik Općine Mustafa Kurtović, zamjenik ambasadora Slovačke Marek Šafin te zamjenica direktora Direkcije za evropske integracije BiH
Darja Ramljak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.