{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bosansko proljeće" traži još jednu vanrednu sjednicu Skupštine USK-a

F
18.2.2014. u 16:29
2
17
"Bosansko proljeće" traži još jednu vanrednu sjednicu Skupštine USK-a
2
"Bosansko proljeće" traži još jednu vanrednu sjednicu Skupštine USK-a
Aida Sejdić
Neformalna grupa građana "Bosansko proljeće" danas je uputila zahtjev Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK), u kojem traži da se, s obzirom na to da nije jasno da li je 10. vanredna sjednica Skupštine, koja je održana 9. februara na njihov zahtjev, i završena, u skladu sa poslovnikom zakaže njen nastavak i odmah 11. vanredna sjednica, a najkasnije sutra.
Razlog tome je, kako se navodi u zahtjevu, što se nije raspravljalo o 13 zahtjeva koje je "Bosansko proljeće" dostavilo Skupštini Kantona.

Oni zahtijevaju da se Skupština u nastavku sjednice izjasni o svih 13 zahtjeva pojedinačno, te da se usvoje određene odluke ili zaključci u vezi sa svakim.

S ciljem iznalaženja insitucionalnog rješavanja zahtjeva građana, "Bosansko proljeće" zahtijeva, a u skladu sa stavovima političkih partija koje participiraju u Skupštini USK-a, kako se navodi, da se odmah po završetku desete održi i 11. vanredna sjednica Skupštine.

Traže da se na njenom dnevnom redu nađu izmjene i dopune Poslovnika Skupštine USK-a, koje imaju za cilj imenovanje Komisije za građanske inicijative i koordinaciju između građana i Skupštine USK-a.

Komisija bi, kako se navodi u zahtjevu, imala sedam članova - pet izvanskupštinskih predstavnika i dva iz reda poslanika. Predsjednik bi bio jedan od izvanskupštinskih članova, koji bi kao predstavnik građana bio član Kolegija Skupštine, stoji između ostalog u zahtjevu "Bosanskog proljeća", koje je dostavljeno i medijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: