{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanski Šamac: Oko stotinu učenika zaraženo salmonelom

F
29.4.2013. u 17:16
1
3
Bosanski Šamac: Oko stotinu učenika zaraženo salmonelom
1
Bosanski Šamac: Oko stotinu učenika zaraženo salmonelom
Osnovna škola Obudovac
Oko stotinu učenika osnovne škole u Obudovcu kod Bosanskog Šamca i nekoliko starih osoba zaraženo je salmonelom, koja je otkrivela u majonezi u prodavnici brze hrane “Big mama“.
Taj gril, koji se nalazi se u blizini osnovne škole, zatvoren je tek danas, iako je prvi slučaj trovanja salmonelom zabilježen još prije 10 dana.

Roditelji navode da neko mora da odgovara za ugrožavanje zdravlja djece i najavljuju tužbe, ukoliko izostanu sankcije.

Direktor Osnovne škole Obudovac Dušan Filipović tvrdi da su intervenirali odmah nakon obavijesti da je hrana u "Big mami“ zaražena salomonelom.

Đacima su sugerirali da ne kupuju hranu u objektu, ali je trovanje hranom ipak trajalo devet dana.

Inspektorica za hranu i sanitarnu zaštitu u općini Bosanski Šamac Draginja Rakić istakla je da su neophodne mjere preduzete odmah po dobijanju izvještaja iz šamačkog Doma zdravlja, u kojem se navodi da postoji indicija o epidemiološkoj pojavi enterokolitisa kod određenog broja pacijenata koji su izjavili da su konzumirali hranu u objektima brze hrane u blizini osnovne škole.

Ona je dodala da je, s obzirom na to da je u ispitanom uzorku majoneze utvrđeno prisustvo salmonele, zabranjen promet neispravnom hranom, naložene su protive pidemijske mjere i izrečena novčana kazna u skladu sa zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: