BiH
0

Bosanski Novi: Zbog izljevanja rijeke Japre danas nema nastave

SRNA
Na području opštine Bosanski Novi, prema podacima lokalnog Centra za obavještavanje, u proteklih 48 satu pao je 91 litar kiše po metru kvadratnom, u prekidu je saobraćaj na više putnih pravaca, a nastave danas neće biti u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjim Agićima.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Ratko Pavić rekao je da je od sinoć u prekidu saobraćaj na regionalnom putu Blagaj - Budimlić Japra u Suhači, kao i na lokalnim putevima za Radomirovac i Vitasovce u Blagaju, za Rudice i Osredak u Čađavici i za Kršlje i Agiće u Jagodnjaku.

Pavić je naveo da je voda ugrozila tridesetak kuća u naseljima - Čađavica, Rašće, Suhača, Crna Rijeka, Rudice i Roga, a zaplavljene su tri kuće u naseljima Roga, Matavazi i Crna Rijeka.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

On je dodao da su sve nadležne službe u pripravnosti, da se prati situacija na terenu, te da će se nakon što budu sumirani svi podaci biti održana sjednica Štaba.

Od sinoć od 20:30 sati uključeni su kolektori i na snazi su redovne mjere zaštite od poplava.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Direktor Osnovne škole "Branko Ćopić" u Donjim Agićima Milenko Tomić rekao je da, zbog izljevanja Japre, danas neće biti nastave u centralnoj i područnim školama.