{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanski jezik za strance i bh. dijasporu

S
12.2.2009. u 11:58
1
9
Bosanski jezik za strance i bh. dijasporu
1
Bosanski jezik za strance i bh. dijasporu
Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u BiH pokreće projekat izrade multimedijalnog seta za učenje bosanskog kao drugog/stranog jezika, čime se želi riješiti problem nedostatka literature za kurseve za strance i bh. dijasporu.
Materijal sadrži tekstove savremene bh. književnosti, članke iz novina, viceve, anegdote i izbor tekstova sa interneta; izdvojene gramatičke jedinice po nivoima; pregled historije Bosne i bosanskog jezika. Tu je i izbor muzike, filmova i TV programa prilagođenih učenju jezika.

Kako ističu članovi udruženja, sav materijal podijeljen je prema nivoima i po aktuelnim temama: kuhinja, porodične veze i porodica danas, svakodnevnica, turizam po bh. gradovima, oglasi, stereotipi, ksenofobija, vratiti se u Bosnu, kultura/praznici/običaji/religija.

Ovaj projekat je dio šireg plana pokretanja ljetne škole bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i bosanskohercegovačke kulture. Pored svakodnevnih časova u toku dvije sedmice, radi se i na pripremanju večernje radionice bh. filma, književne večeri, časova ćirilice, kuhanja i drugog. Sa učenicima će organizatori posjetiti Fojnički samostan i Kraljevu Sutjesku.

Promocija projekta bit će održana u velikoj sali Općine Novo Sarajevo, u ulici Zmaja od Bosne 55, u petak 13. februara u 18 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: