{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske rukotvorine otvaraju Grawe BH Fashion Week

S
10.4.2006. u 13:01
0
0
Bosanske rukotvorine otvaraju Grawe BH Fashion Week
0
Bosanske rukotvorine otvaraju Grawe BH Fashion Week
U utorak, 11. aprila, nevladina organizacija Bosanske rukotvorine (BH crafts), svečano će otvoriti XVI Grawe BH Fashion Week Sarajevo koji se održava u Avaz biznis centru u Sarajevu, sa početkom u 20 sati.
Ovom prilikom, BH crafts će u Bosni i Hercegovini premijerno predstaviti dječiju kolekciju „Zima 2006/2007“. Odjeću će nositi male manekenke modne agencije „Nova maS“. Ista kolekcija, ranije je predstavljena na sajmu dječije odjeće u Parizu, održanom u februaru ove godine.

Fashion Week organizuje Udruženje manekena, modnih kreatora i agencija Bosne i Hercegovine. Učešće Bosanskih rukotvorina na ovom modnom događaju, kao i razvoj dječije kolekcije, finansirala je Evropska unija u okviru projekta „Centar za transfer tradicionalnih vještina izrade rukotvorina“.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Nevladina organizacija BH crafts okuplja više od pet stotina žena iz oba bosanskohercegovačka entiteta koje više od deset godina veoma uspješno, izrađuju odjevne i ukrasne predmete tradicionalnim tehnikama pletenja, heklanja i tkanja, tehnikama koje su bosanske rukotvorine učinile prepoznatiljivim i cijenjenim u cijelom svijetu. Žene koje nemaju priliku da rade na drugim mjestima, izradom ovih rukotvorina, zarađuju sebi za život. Bosanske rukotvorine sve više postaju prepoznatljiv bosanskohercegovački brend.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: