{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske piramide u "Svjetskim čudima"

F
27.5.2008. u 15:29
0
0
Bosanske piramide u "Svjetskim čudima"
0
Bosanske piramide u "Svjetskim čudima"
Proteklih dana u Visokom je boravila sedmočlana francuska ekipa producentske kuće "Ekwanium productions" s režiserom Laurentom Lecetreom na čelu koja je snimila lokacije u Visokom za potrebe opsežnog dokumentarnog filma "Sva čuda svijeta".
U Visoko su Francuzi došli da snime priče o prvim evropskim piramidama. Nakon desetak sati snimljenog materijala o piramidama i tunelima, megalitnim blokovima i kamenim kuglama u Zavidovićima otišli su oduševljeni, saopćeno je iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Plan im je da dva jednosatna dokumentarna filma putem distributera plasiraju u 110 zemalja svijeta. Na taj način će, stoji u saopćenju, Bosanska dolina piramida još jednom biti prisutna na svim svjetskim meridijanima.

Francuska ekipa će u filmu upozoriti na veliki broj arheoloških anomalija koji traže preispitivanje našeg odnosa prema prošlosti i utvrđivanju korelacije među piramidama na različitim stranama svijeta.

Do sada su snimali tajanstvene kamene glave na Uskršnjem Otoku, piramide u Boliviji, Peruu i Meksiku, kamene kugle na Kostariki, hramove i piramide u Egiptu, a predstoji im put za Kinu i Japan.

Bosanska dolina piramida postaje naučna činjenica koja se ne može zanemarivati niti ignorirati. Najbolji dokaz je neprekinuti interes medija i najšire javnosti za bosanske kamene strukture u obliku piramida s pratećom mrežom podzemnih tunela, saopćeno je iz Pres-službe Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: