{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske piramide u regionalnoj turističkoj ponudi

F
FENA
12.6.2008. u 13:10
0
0
Bosanske piramide u regionalnoj turističkoj ponudi
0
Bosanske piramide u regionalnoj turističkoj ponudi
Fondacija Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca" je tokom 2008. dogovorila generalno zastupništvo s nekoliko vodećih turističkih agencija iz regiona koje su pokazale interes za dovođenje organiziranih grupa turista u Bosansku dolinu piramida.
Ugovor o turističkom zastupanju i organizovanoj posjeti arheološkim lokacijama Bosanske doline piramida potpisan je s Turističkom agencijom "Respect" iz Visokog.

S uglednom slovenskom turističkom agencijom "Kompas" dogovoreno je dovođenje turista koji dolaze u BiH preko susjednih država (Slovenije i Hrvatske), a splitska turistička kuća "Maestral" je među prvima ponudila aranžmane s posjetama bosanskim piramidama na svojoj web stranici.

Novosadska putnička agencija "Kosmopolit" pojavljuje se kao autor programa "Bosni u pohode" u čijem je okviru i nekoliko aranžmana s posjetom piramidama u Visokom.

Trenutno je većina posjetilaca i turista u posjeti Visokom samo u tranzitu, bez višednevnog odsjedanja. U budućnosti će stotine hiljada posjetilaca početi dolaziti organizovano. Na taj način razvijat će se arheološki turizam u BiH kao potencijalno najvažnija ekonomska grana, saopćeno je iz Pres-službe Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: