{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske piramide promovirane u Tuzli, Doboju i Dubrovniku

S
30.6.2008. u 10:24
0
2
Bosanske piramide promovirane u Tuzli, Doboju i Dubrovniku
0
Bosanske piramide promovirane u Tuzli, Doboju i Dubrovniku
Protekle sedmice projekat istraživanja Bosanskih piramida promovisan je u Tuzli, Doboju i Dubrovniku.
Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Tuzle organiziralo je Okrugli sto na temu "Rezultati dosadašnjih istraživanja bosanskih piramida i opstrukcija u pojedinim institucijama Federacije BiH“.

Ovo vijeće daje punu podršku istraživanjima koje provodi Fondacija te od Vlade Federacije BiH traži da izda odgovarajuće dozvole za rad na Bosanskoj piramidi Sunca i osigura finansiranje ovog projekta.

U Doboju je održan Drugi međunarodni festival turizma "Fest Tour 2008“. U okviru redovnog Programa Festivala Semir Osmanagić je održao prezentaciju, te najavio održavanje Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida i njenom značaju u globalnim razmjerama, a posjetio je i Press Centar Festivala i Američki kulturni centar u Doboju.U Velikoj konferencijskoj dvorani renoviranog hotela "Rixos Libertas“ u Dubrovniku Osmanagić je po prvi put govorio i pred Dubrovčanima. U uvodnoj riječi je istakao položaj Dubrovnika kao bisera Mediterana i piramida u Visokom kao svjetskog arheološkog dragulja. Dubrovčani su obećali su dolazak u Visoko i bili su iznenađeni kad su saznali za prepreke koje Fondacija ima u BiH na promociji ovog projekta, javljaju iz Press službe Fondacije.

Lokalni mediji (Radio Dubrovnik, Dubrovački vjesnik, RTV Dubrovnik) i dopisnici hrvatskih glasila iz Dubrovnika (24-sata, Slobodna Dalmacija) pratili su prezentaciju projekta i posjetu predstavnika Turističke zajednice ZDK te nekoliko privrednih subjekata.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: