{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske piramide predstavljene u Rimu

S
7.7.2008. u 10:46
0
4
Bosanske piramide predstavljene u Rimu
0
Bosanske piramide predstavljene u Rimu
Jedna od najvećih svjetskih firmi u oblasti usluga u informacijskim tehnologijama, Accenture i italijansko društvo profesionalnih speleloga u arheologiji “L’Associazione Culturale Roma Sotterranea”, čiji članovi rade na brojnim arheološkim nalazištima u Italiji, organizirali su 3. jula 2008. u Rimu predavanje na temu: Bosanske piramide: najveće arheološko otkriće stoljeća?
Pred oko stotinu zvanica glavnog grada Italije i uz direktan web prijenos za mrežu Accenturea u čitavom svijetu (ukupno 150.000 zaposlenih) osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić govorio je o otkriću prvih evropskih piramida u Visokom.

Prikazivane su slike s iskopavanja iz Visokog, kamenih građevina, obrađenih i složenih ploča i blokova s vezivnim materijalom, podzemnih labirinata tunela i prostorija, artefakata u Vratnici, podzemnih prolaza, kao i rezultati laboratorijskih analiza. U dvosatnoj diskusiji koja je uslijedila najčešće se čula konstatacija da se uvriježena shvatanja o historiji moraju mijenjati s otkrićem Bosanske doline piramida, javili su iz press službe Fondacije.Profesionalni italijanski speleolozi su najavili posjetu predstavljenim podzemnim tunelima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: