BiH
5

Bosanska Krupa: Načelnik presjeca vrpcu, a asfalt se već raspada

Klix.ba
Opće je poznata stvar da su radovi na ovdašnjim, pogotovo lokalnim cestama, najbolji primjer za onu staru "drži vodu dok majstori odu". To je slučaj i u Bosanskoj Krupi.

Načelnik te općine u Bosanskoj krajini Armin Halitović (SDP) prije dva dana je svečanim presjecanjem vrpce otvorio novoasfaltirani put prema naselju Ćojluk. "Svečanosti" su prisustvovali i neki vijećnici, a građani su se radovali što imaju novi asfalt. Međutim, nije sve tako jednostavno i završeno na opće zadovoljstvo svih. Novi asfalt se već raspada, a kako i ne bi kad mu je debljina jedan centimetar žali se lokalno stanovništvo.

Lokalnom portalu Krupljani.ba se javio mještanin i poslao fotografije na kojima se vidi rupa u novom asfaltu. Mještani su inače zajedno sa Općinom učestvovali u asfaltiranju ulice.

"Vidite ovu rupu, jučer je komšija naglo startao na asfaltu iz veselja što je postavljen, ni slutio nije da će pod gumom asfalt se rasuti. Dolazi nam zima i minusi, i već smo skeptični da od ovog asfalta uskoro nam ne ostane samo makadam", kazao je zabrinuti mještanin za Krupljani.ba

Ukupna vrijednost radova na asfaltiranju skoro 400 metara puta je 49.000 KM, radove je izvodila firma "BC-GRADNJA" d.o.o. a nadzor radova je vršila firma "INŽINJERING-ČAUŠ" d.o.o.

Načelnik je za isti portal rekao kako će "nedostaci biti sanirani". Dakle, krpit će rupe na novom asfaltu. Nije potrebno uopće biti posebno upućen u zbivanja u toj općini da bi se znalo da ista firma konstantno dobija poslove od Općine, te informacije se u nekoliko minuta mogu pronaći na internetu. Pitanje je zašto dobijaju poslove kad već ne rade kvalitetno.

"Kakvi političari na fotografiji, takav asfalt na putu", komentarišu Krupljani.