{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanska Krupa: Infrastrukturni projekti u poslovnoj zoni "Pilana"

F
9.4.2012. u 16:14
0
0
Bosanska Krupa: Infrastrukturni projekti u poslovnoj zoni "Pilana"
0
Bosanska Krupa: Infrastrukturni projekti u poslovnoj zoni "Pilana"
Bosanska Krupa
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor Javnog komunalnog poduzeća "10. juli" Nijaz Tatarević danas su potpisali ugovore o realizaciji dvaju vrlo bitnih projekata za poslovnu zonu Pilana.
Radi se o prvim fazama izgradnje kanalizacije za fekalne vode i proširenja gradske vodovodne mreže na poslovnu zonu Pilana, za šta su osigurana sredstva od 160.000 KM.

"Za izgradnju kanalizacije bit će utrošeno 90.000 maraka, a za proširenje vodovodne mreže ostatak", kazao je direktor Tatarević dodajući da će svi predviđeni radovi biti završeni najviše za 40 radnih dana.

Načelnik Halitović nije skrivao zadovoljstvo što sve zamišljeno ide prema planu, čime se ostvaruje san svih Krupljana i njegova najveća želja, pokretanje proizvodnih objekata i stotine novih radnih mjesta.

Uporedo s ovim, nastavljaju se radovi na uređenju i izgradnji hala, od kojih bi jedna uskoro trebala biti završena. Ove godine na području Pilane očekuje se, kako je rečeno, oko 16.000 kvadratnih metara gotovih i zatvorenih objekata, koji će biti spremni da počnu proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: