BiH
0

Bosanska Gradiška: Rekordna posjeta izlagača i posjetilaca

SRNA/Klix
Prvog dana festivala tradicionalne gastromije opštine Bosanska Gradiška i okruženja "Zdravofest 2012" zabilježena je rekordna posjeta izlagača, ali i posjetilaca, kojih je bilo više od tri hiljade.

Na Savskom keju, uprkos kišovitom vremenu, kulinarske vještine oprobalo je dvadesetak takmičara iz BiH i Hrvatske, a upriličene su i izložbe cvijeća, pčelinjih proizvoda, domaćih alkoholnih pića, ručnih radova i folklora.

Direktor Turističke organizacije Bosnska Gradiška Veljko Jovanović rekao je da loše vrijeme nije umanjilo kvalitet manifestacije, te da su među posjetiocima najzastupljeniji mladi.

"Ovo je multikulturalna i multietnička manifestacija. Više desetina izlagača pokazuje kako se nekad preživljavalo, a kako se ta proizvodnja danas može usavršiti i dovesti do biznisa. Mi crpimo bogatstvo naših narodnih običaja", rekao je Jovanović.

"Zdravofest 2012" održava se povodom 24. aprila - Dana opštine Bosanska Gradiška. Ova manifestacija završava se sutra, zvaničnim proglašenjem pobjednika u svim oblastima.