Podržimo našu Arminu Tanju
0

Bosanka se takmiči za titulu Miss Švedske

Piše: N. Jamaković
Bosanka Armina Tanja Savanović ovih se dana takmiči za ulazak u finalni krug izbora za Miss Švedske.
Armina Tanja Savanović (Foto: Facebook)
Armina Tanja Savanović (Foto: Facebook)
Riječ je o prvom krugu izbora, u kojem se takmiči 330 djevojaka širom Švedske. Od njih 330, na završno takmičenje u Stockholm ići će 198 djevojaka, koje će se boriti za titulu Miss Švedske, kako bi tu zemlju predstavljale na izboru za Miss svijeta 18. augusta. U toku je glasanje putem interneta, tako da Arminu Tanju možete podržati na ovoj stranici, ukoliko imate Facebook profil. Dovoljno je da pritisnete "like". Prva faza takmičenja završava 22. aprila.

Armina Tanja je rođena u Banjoj Luci 1991. godine. Otac joj je poginuo na početku rata u našoj zemlji, a nakon toga ona sa majkom odlazi u izbjeglištvo, najprije u Hrvatsku, a potom, 1995. godine, stižu u Malmo, gdje počinju novi život.

"Završila sam osnovnu i srednju školu kao najbolji učenik, a pošto mi je želja da postanem međunarodni tužilac ili advokat, trenutno studiram Švedsko nacionalno pravo na najboljem fakultetu u Švedskoj, na Univerzitetu Lund", kaže Armina Tanja na početku razgovora za portal Klix.ba te ističe da je veliki fan nogometne reprezentacije BiH. Osim bosanskog i švedskog, Armina Tanja govori još tri jezika, engleski, španski i italijanski, a model je velike švedske frizerske agencije Goldwell te je radila reklamu za veliki shopping centar Triangel u Malmou.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
"Veoma sam vesela i pozitivna osoba i imam dosta samopouzdanja. Na upit organizatora takmičenja u kojoj bi oblasti obavljala humanitarni rad, odgovorila sam 'Biti žrtva jednog zločina, biti nevino optužen i kažnjen su nepravde koje se dešavaju svaki dan u svijetu. Ja želim da govorim za ljude koji su nevino optuženi i kažnjeni. Želim da govorim za ljude bez glasa'", kazala je Armina Tanja te pozvala sve Bosance i Hercegovce da glasaju za nju kako bi baš ona predstavljala Švedsku na izboru za Miss svijeta.

Podsjetimo, prije tri godine laskavu titulu Miss Švedske ponijela je Azra Đuliman, koja je porijeklom iz Mostara.