{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanci i Hercegovci okupirali Jadran: Hrvati pripremili jagnjad

1.5.2015. u 16:18
162
270
Bosanci i Hercegovci okupirali Jadran: Hrvati pripremili jagnjad
162
Hiljade Bosanaca i Hercegovaca odlučili su prvomajske praznike i produženi vikend provesti na Jadranu, a ugostitelji u susjednoj Hrvatskoj su specijalno za 1. maj pripremili jagnjad.
Danas su zabilježene velike gužve prema jugu Bosne i Hercegovine. U jednom trenutku stvorila se kilometarska kolona prema Konjicu, a saobraćaj su na kraju morali regulisati i policajci. Na graničnim prijelazima iz BiH prema Hrvatskoj čekalo se i po nekoliko sati.

Iako vremenske prilike i nisu idealne za kupanje, mnoge to nije omelo u namjeri da po prvi put ove godine isprobaju vode plavog Jadrana. Naši sugrađani doslovno su okupirali Jadran.

Mnogi Bosanci i Hercegovci odlučili su se odmor provesti u Brelima. Iz hotela "Soline" kažu za Klix.ba kako su imali značajan broj upita o smještaju te potvrđuju da su se mnogi naši državljani odlučili za ovaj hotel.

Iako nisu mogli govoriti o tačnim cijenama, saznajemo da cijena noćenja u ovom hotelu košta 40 eura po osobi.

Makarska je tradicionalno mjesto gdje ljetuju Bosanci i Hercegovci. Prema nekim informacijama, trenutno je u Makarskoj više od 1.000 Bosanaca i Hercegovaca.

U hotelu "Meteor" trenutno je smješteno 228 osoba iz BiH. Polupansion po osobi košta 49 eura, a iz hotela nam kažu da su imali i više zainteresiranih te da su smještajni kapaciteti skoro popunjeni.

U hotelu "Dalmacija" smješteno je 250 Bosanaca i Hercegovaca, a iz hotela nam kažu da su smještajni kapaciteti u potpunosti popunjeni. Cijena smještaja, na bazi polupansiona, košta 33 eura po osobi.

Naših državljana ima i u Baškoj Vodi. Samo u hotelu "Milenij" smješteno ih je 50-ak, a cijena smještaja iznosi od 30 do 50 eura po osobi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: