{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanac doktor s Harvarda u Sarajevu

S
3.10.2008. u 10:44
0
44
Bosanac doktor s Harvarda u Sarajevu
0
Bosanac doktor s Harvarda u Sarajevu
Emir Kamenica, 30-godišnji doktor ekonomskih nauka sa Harvard univerziteta i univerziteta u Čikagu gostovat će 9. i 10. oktobra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu povodom Četvrte međunarodne konferencije ICES2008.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj svjetski priznati Bosanac sa 28 godina doktorirao je kao jedan od najmlađih doktora nauka na Harvard univerzitetu. Rođen je 1978. godine u Sarajevu, a danas je izuzetno cijenjen profesor na univerzitetu u Čikagu, gdje je predavao i nobelovac Milton Friedman. Na MBA postdiplomskom studiju predaje predmet Konkurentske strategije (Competitive Strategy), a na doktorskom studiju predmet Ekonomija ponašanja (Behavioral Economics).

Emir Kamenica je autor brojnih radova, od kojih se posebno izdvajaju oni objavljeni u vrhunskim časopisima na području ekonomije i menadžmenta, kao što su Journal of Economic Behavior and Organization, Review of Economic Studies i Quarterly Journal of Economics. Držao je predavanja širom svijeta, a samo u SAD-u bio je predavač na univerzitetima: Yale, UCLA, Wharton, Carnegie Mellon, Cornell, Berkeley, Harvard, NYU Stern, Princeton, Columbia, MIT Sloan i Stanford.

Bosna i Hercegovina je ponosna na ovakve mlade stručnjake, a Ekonomski fakultet u Sarajevu ima čast drugi put ugostiti ovog doktora. Emir Kamenica će otvoriti Četvrtu naučnu konferenciju ICES2008 predavanjem na temu “The Long Tail and Choice Overload in Global Markets”, a na Ekonomskom fakultetu se nadaju da će to biti početak uspješne suradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: