BiH
243

Bosanac Anel Bajtarević osvojio više od 20 miliona dolara u Chicagu

Klix.ba
Anel Bajtarević
Anel Bajtarević
Bosanac Anel Bajtarević osvojio je najveći dobitak na lutriji u historiji Illinoisa. Mladić koji živi u Chicagu osvojio je 20 miliona i 800 hiljada dolara, a bit će mu isplaćivano po 20.000 dolara sedmično u narednih 20 godina. Svoj ček preuzeo je sinoć na svečanosti koja je organizovana povodom njegovog dobitka.

Bajtarević, koji je u Chicago doselio s roditeljima kada je imao 10 godina, sretni listić je kupio prije dvije sedmice u lokalnoj trgovini.

"Reklama za lutriju 20x20, odnosno 20.000 dolara svake sedmice u narednih 20 godina je odmah privukla moju pažnju", kazao je presretni 26-godišnjak koji je po svoj dobitak došao s roditeljima i djevojkom.

"Predobro se osjećam. Jednostavno ne mogu da vjerujem", istakao je za tamošnje medije, dodavši da će prvo otplatiti sve dugove i hipoteke te roditelje poslati na lijep odmor.

Inače, on i njegova porodica imaju porodični biznis, odnosno vode firmu koja se bavi transportom - National Freight Lines INC. Chicago. Zahvaljujući osvojenom novcu proširit će i biznis.

"Kupit ću sebi automobil, Corvette najvjerovatnije", kazao je.

Dio novca će utrošiti na razvoj firme i zapošljavanje još ljudi, kao i na kupovinu dodatnih kamiona. Također, dio novca planira dati u humanitarne svrhe te kupiti sebi kuću.

Njegovi roditelji, kao i djevojka, u potpunom su šoku nakon osvajanja velikog dobitka na lutriji.

"Ovo je blagoslov. I ovo se nije moglo dogoditi boljoj porodici. Anel i njegovi roditelji zaista naporno rade da bi ostvarili svoje ciljeve", kazala je Safina Hassnoddin, djevojka milionera porijeklom iz BiH.