BiH
0

Borovac primila reprezentaciju u sjedećoj odbojci

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa zamjenikom Josipom Jurišićem danas je upriličila prijem za bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci koji su na nedavno održanoj Paraolimpijadi u Pekingu osvojili srebrnu medalju.

Gradonačelnica Borovac uručila im je novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 15.000 KM, po 1.000 KM svakom od reprezentativaca.

Gradonačelnica se zahvalila reprezentaciji što na najbolji mogući način promoviraju Grad Sarajevo i BiH.

  • Želim da u svoje i u ime Grada Sarajeva izrazim zahvalnost i čestitke za srebrnu medalju i uspjeh koji ste postigli u Pekingu. Želim da znate da Grad Sarajevo Vaše uspjehe nosi u srcu i iskreno se ponosi. Ova institucija trudit će se da i dalje podržava, finansijski i moralno, reprezentaciju u budućim takmičenjima - istaknula je Borovac.

Njen zamjenik Josip Jurišić je dodao da su vrata Grada uvijek otvorena za izuzetne sportiste i ljude kao što su oni.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić zahvalio se gradonačelnici i Gradu na čestitkama i pomoći koja je pružena reprezentaciji i prije odlaska na Paraolimpijske igre ali i na današnjoj podršci, koja im daje podsticaj za pripreme za nastupajući šampionat, ističući kako je ovo prvi prijem nakon olimpijskih igara.

Također je istaknuo kako će učiniti sve napore da se pokrene incijativa za gradnju paraolimpijskog centra i objekata koji su neophodni za sve sportove ljudi s invaliditetom, a u cilju postizanja što boljih rezultata na takmičenjima.

Čelnici Grada Sarajeva podržali su incijativu o gradnji paraolimpijskog centra, te dodali kako će se i Grad uključiti i dati finansijsku podršku, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.