|

Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH

Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH
0
F
FENA
21.11.2007. u 14:25
0
komentara
0

dijeljenja
Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas dekana Šumarskog fakulteta prof. dr. Faruka Mekića i predsjednika UO Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH mr. Mufika Muslića.
Povod ovog susreta je pokušaj da se kroz razgovor s gradonačelnicom Borovac pronađe sistemsko rješenje hortikulturnog uređenja grada Sarajeva.

Jedan od prioriteta djelovanja Udruženja je da se zakonskim odredbama definira status inženjera i tehničara hortikulture u javnim preduzećima i javnim ustanovama.

Predsjednik UO Udruženja mr. Muslić, studenti i inženjeri hortikulture su na sastanku s gradonačelnicom iznijeli činjenicu da poslove hortikulture danas uglavnom obavljaju ljudi kojima to nije zanimanje. Zato smatraju da se uređenjem zakonske regulative otvara prostor za mlade tehničare i inženjere hortikulture koji imaju znanje, ideje i želju da ovaj grad učine ljepšim.

Gradonačelnica Borovac najavila je da će u budućim aktivnostima oko uređenja grada Sarajeva imati u vidu danas iznesene ideje predstavnika Udruženja.

Ona je prihvatila poziv da se uime Grada Sarajeva obrati i pozdravi učesnike Okruglog stola "Stanje i perspektiva urbanih zelenih površina BiH" koji će biti održan u Sarajevu 30. novembra, saopćeno je iz pres službe Grada Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.