{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH

F
21.11.2007. u 14:25
0
0
Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH
0
Borovac primila predstavnike Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas dekana Šumarskog fakulteta prof. dr. Faruka Mekića i predsjednika UO Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH mr. Mufika Muslića.
Povod ovog susreta je pokušaj da se kroz razgovor s gradonačelnicom Borovac pronađe sistemsko rješenje hortikulturnog uređenja grada Sarajeva.

Jedan od prioriteta djelovanja Udruženja je da se zakonskim odredbama definira status inženjera i tehničara hortikulture u javnim preduzećima i javnim ustanovama.

Predsjednik UO Udruženja mr. Muslić, studenti i inženjeri hortikulture su na sastanku s gradonačelnicom iznijeli činjenicu da poslove hortikulture danas uglavnom obavljaju ljudi kojima to nije zanimanje. Zato smatraju da se uređenjem zakonske regulative otvara prostor za mlade tehničare i inženjere hortikulture koji imaju znanje, ideje i želju da ovaj grad učine ljepšim.

Gradonačelnica Borovac najavila je da će u budućim aktivnostima oko uređenja grada Sarajeva imati u vidu danas iznesene ideje predstavnika Udruženja.

Ona je prihvatila poziv da se uime Grada Sarajeva obrati i pozdravi učesnike Okruglog stola "Stanje i perspektiva urbanih zelenih površina BiH" koji će biti održan u Sarajevu 30. novembra, saopćeno je iz pres službe Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: