Sarajevo
0

Borovac ozvaničila završetak izgradnje javnog toaleta

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je ozvaničila završetak projekta izgradnje javnog toaleta u Vilsonovom šetalištu, koji se nalazi uz južnu fasadu Drvno šumarske tehničke škole.

"Nakon sanacije javnog toaleta u sklopu zgrade Gradske tržnice, danas građanima našeg grada dajemo na upotrebu novoizgrađeni toalet u Vilsonovom. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom već postojećih javnih tolaeta, želimo da naš grad izgleda ljepše, bude ugodan za življenje njegovih građana i ugodan za boravak turista", istakla je gradonačelnica Borovac.

Grad je sa 140.107,85 KM finansirao ovaj projekat, a radove je izvela sarajevska firma "INTERMING" d.o.o. Objekat je površine 60 kvadrata. Projektovan je uz primjenu prvoklasnih materijala i opreme, koji odgovaraju važećim propisima i standardima za objekte ovakve namjene. Javni toalet u Vilsonovom opremljen je najsavremenijom sanitarnom opremom po uzoru na slične objekte u evropskim metropolama.

Povećanje broja javnih toaleta u gradu, poboljšanje higijenskih uvjeta, te njihovo postavljanje na frekventnim mjestima u gradu, razlozi su koji su potakli Grad Sarajevo da pristupi realizaciji ovoga projekta, za šta je u ovoj godini predvidio sredstva, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.