Farsa za javnost
11

Borenović: U koaliciji oko SNSD-a nema dogovora o kandidatima

FENA
Branislav Borenović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Branislav Borenović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da se Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihovi koaliconi partneri nisu ni dogovorili ko je njihov kandidat za predsjednika RS-a, jer bi u suprotnom to i saopćili.

Smatra da su ove tri stranke jučer izvele farsu za javnost, potpisujući nekakav dokument uz direktan prenos na javnom servisu RS-a, o nečemu oko čega se nisu dogovorili.

"Ja ne znam šta su oni to potpisali, kada se ne zna ni ko su im kandidati. Savez za promjene je imena svojih kandidata saopćio. Čak i Dodikovo samoproglašavanje za člana Predsjedništva BiH postaje upitno, jer pokazuje da se plaši za svoj izborni rezultat, kao i ova koalicija. Sve to pokazuje i kakvo je stanje u ovoj koaliciji, što oni kriju", rekao je on.

Smatra da Savez za promjene može da na narednim izborima osvoji, kako navodi, veliku pobjedu, kojom će budućnost RS-a biti stabilna i bolja.

"U suprotnom, RS će i dalje da tone u političko blato", dodao je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da SNSD plaši građane RS-a NATO vježbama, u pokušaju da skrenu pažnju s ozbiljnih ekonomskih problema.

"Vlast u RS-u nema ništa da predstavi kao rezultat svog rada. Zato konstato pokušavaju da izmišljenim temama zaokupe i zaplaše građane. Sve to što govore o navodnoj NATO vježbi na Manjači, uz upotrebu osiromašenog uranijuma, su najobičnije gluposti. I insistiranje na još nekim stvarima koje nemaju nikakvu podlogu u stavnosti pokazuje njihovu nemoć i nespremnost da se pozabave problemima u zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanjima, odlaskom mladih, borbom protiv kriminala i korupcije", tvrdi predsjednik PDP-a.