BiH
1

Borenović: Spremni smo za uvjerljivu pobjedu na izborima

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je večeras u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške da ova partija ima podršku naroda Republike Srpske i da su kandidati SzP-a za predsjednika RS Vukota Govedarica i člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić spremni za predstojeće izbore na kojima će odnijeti uvjerljivu pobjedu.

"PDP ima podršku naroda RS, koji želi da živi normalnim životom. To je naš cilj i plan. Program obnove je spreman, izaći ćemo na izbore časno i pošteno, uvjereni u pobjedu", rekao je Borenović novinarima nakon tribine PDP-a.

On je istakao da je jasno da koalicija SNSD-DNS-SP nema dogovor o kandidatima za predstojeće izbore.

"Evidentno je da nemaju dogovor i da je riječ o grupi koja je u paničnom strahu", smatra Borenović.

On je dodao da je u Novu Topolu došao na poziv mještana, kako bi razgovarali o tome kako zaštititi poljoprivrednu proizvodnju i seljake.

"Hiljadu i pet stotina hektara poljoprivrednog zemljišta na ovom prostoru dato je pod koncesiju pod sumnjivim okolnostima, umjesto da je zemlja data ljudima da je obrađuju u prehranjuju svoje porodice", kaže Borenović.

Predsjednik PDP-a rekao je da je nerihvatljivo da se smanjuje obim poljoprivredne proizvodnje, te da se PDP zalaže za donošenje zakona o podsticajima za četvorogodišnji period, kako bi proizvođači, uz podršku nadležnog ministarstva, znali šta će da proizvode, a po kojoj cijeni da prodaju.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić naveo je da je PDP izradio ozbiljan program koji se odnosi na ekonomsku obnovu, sa mnogim ekonomskim mjerama za povećanje proizvodnje i zaposlenosti.

"Program sadrži smjernice i za demografsku obnovu. Društvu je potrebna promjena. Umjesto galame i vike žele da imaju stabilnost", istakao je Ivanić.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Gradiška Milan Švraka naglasio je da u Republici Srpskoj živi svega milion stanovnika i da, uz postojeće resurse, mogu da žive normalnim životom.

"Institucije RS i njeni fondovi konstantno se zadužuju. Potrebne su ekonomske reforme koje će privući investitore i otvoriti nova radna mjesta", dodao je Švraka.

Javnoj tribini PDP-a u Novoj Topoli, između ostalih, prisustvovali su generalni sekretar Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, odbornici PDP-a u Skupštini opštine Bosanska Gradiška, članovi i simpatizeri partije.