|

Borenović: SNSD pokazao da im nije ni stalo do revizije presude

Borenović: SNSD pokazao da im nije ni stalo do revizije presude
1
F
FENA
27.2.2017. u 21:21
79
komentara
1

dijeljenja
Borenović: SNSD pokazao da im nije ni stalo do revizije presude Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović večeras je rekao da je namjera SNSD-a i stranaka vladajuće većine u RS-u bila da se od revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije napravi farsa.
"Licemjerno je da u spornom zaključku i ne pominje revizija presude, jer njima do nje nije ni stalo. U tom zaključku se sve pominje osim revizije presude, što znači da vlastima u RS-u nije stalo do tog pitanja", tvrdi Borenović nakon što je glasovima vladajuće većine u RS-u usvojeno 12 zaključaka u vezi s revizijom presude.

Sporan je bio kaže zaključak u kojem: "NSRS poziva predstavnike RS-a u zajedničkim institucijama BiH da iskoriste sva pravna i politička sredstva u cilju onemogućavanja donošenja bilo kakvih odluka na nivou zajedničkih istitucija BiH, sve dok se ne riješe vitalna pitanja RS, kao što su akta u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH, rješavanje pitanja imovine i druga pitanja".

"U tom zaključku se traži stroga blokada u radu zajedničkih institucija BiH, što znači i onih od koje se očekuje i da riješe problem s aranžmanom s MMF-om, na kojem insistira RS, kao i na rješenju za ruski dug, akcizama", ukazao je Borenović i pita šta bi bilo s Reformskom agendom.

Tvrdi da je želja poslanika Saveza za promjene bila da podrže jake zaključke Narodne skupštine RS-a, ali bez ugrožavanja interesa RS i njenih građana.

"Nije interes RS da život stane", ukazao je uvjeren da se neće provesti zaključci koje su večeras u parlamentu izglasali poslanici vladajuće većine.

S druge strane, poslanik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je optužio kolege iz Saveza za promjene da im je naređeno da ne glasaju za zaključke Narodne skupštine RS-a te da su pokazali podjele među Srbima.

Po njegovim riječima, ovo pokazuje da nije raskinuta koalicija između SDS-a i SDA.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...