|

Borenović: SNSD mi je ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara, ali sam odbio

Borenović: SNSD mi je ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara, ali sam odbio
24
Piše: M. N.
26.3.2019. u 15:24
31
komentara
24

dijeljenja
Borenović: SNSD mi je ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara, ali sam odbio Foto: M.D./Klix.ba
Predsjednici SNSD-a i PDP-a Milorad Dodik i Branislav Borenović održali su sastanak na kojem su razgovarali o zajedničkom djelovanju. Borenović je rekao kako mu je SNSD ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, ali da je odbio.
Nakon sastanka Dodik je rekao kako su se dogovorili da rade na izradi prijedloga izmjena izbornog zakona i da će predložiti i ostalim političkim partijama u RS-u da se okupe i daju jedinstven prijedlog.

Borenović je kazao kako je vrlo važno što su PDP i SNSD danas postigli konsenzus u vezi s ovim zakonom i da bi bilo dobro da se taj zakon usvoji u neizbornoj godini kako bi se onemogućile izborne manipulacije.

"Nakon 10 godina ove dvije stranke su sjele i razgovarale, što smatram značajnim za demokratiju. Mi smo opoziciona stranka, SNSD je na vlasti, ali smo pokazali tu vrstu političke zrelosti da razgovaramo o zajedničkim institucijama na nivou BiH, ali i o viđenju političke situacije ovih dviju stranaka. Tačno je da je meni SNSD ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, ali sam tu mogućnost odbacio i pokazao da ne mora sve biti u pozicijama i funkcijama, da je do politike i budućeg djelovanja u interesu svih građana RS-a i oni očekuju da bolje radimo svoj posao", rekao je Borenović.

Foto: M.D./Klix.ba Foto: M.D./Klix.ba


Kazao je i to kako su se PDP i SNSD dogovorili da pokušaju riješiti pitanje parlamentarnog nadzora nad radom javnih medija koji su u vlasništvu RS-a putem parlamentarne komisije. PDP već ima prijedlog, a Borenović je rekao kako ga je SNSD prihvatio.

Na kraju su konstatovali kako je bitno da se zakonski uredi rad političkih stranaka te da je bitno da se Vijeće ministara BiH što prije formira kako bi nastavili rad na unapređenju.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...