BiH
0

Borenović: Posebna sjednica NSRS o zajedničkoj izjavi imat će jasan ishod

Piše: G. D.
Branislav Borenović
Branislav Borenović
Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS rekao je da je nezvanično saznao da će posebna sjednica NSRS o zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH, na prijedlog predsjednika RS Milorada Dodika, najvjerovatnije biti održana u srijedu.

"Očekivali smo da se ta sjednica održi ranije, a ne sada kada je sve gotovo i kada su sve političke partije prihvatile tu izjavu. Ali, dobro, konačno ćemo imati priliku da čujemo šta to smeta Dodiku i kako je moguće da je u kontekstu te izjave toliko puta promijenio priču da više ni on ne zna na čijoj je strani. Nadam se da će toj sjednici prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Još uvijek nismo dobili materijale za tu sjednicu", istakao je Borenović.

On se osvrnuo i na činjenicu da se danas u NSRS razmatraju revizorski izvještaji iz 2013., ali i 2012. godine, kakav je onaj o Željeznicama RS.

"Prošla godina je bila izborna i vlasti naravno nije padalo na pamet da priča o tome, iako su ti materijali trebali biti razmatrani u prvom kvartalu prošle godine, oni su tek danas na dnevnom redu NSRS i to sve govori. Vlast nam namjerno nije dostavila te izvještaje koji dokazuju da je RS ogrezla u kriminal i korupciju", smatra Borenović.