BiH
0

Borenović: Mogući su novi protesti Saveza za promjene

SRNA
Branislav Borenović (Foto: Klix.ba)
Branislav Borenović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je Srni da Savez za promjene planira da, nakon Banje Luke i Prijedora, organizuje proteste i u drugim gradovima Republike Srpske.

"Želimo da građani iskažu stavove u vezi sa devijacijama u društvu i nezadovoljstvo vlašću. Pokazali smo da možemo da organizujemo proteste koji su bili mirni, na kojima smo iskazali političke stavove. Ni jedna vlast ne može da zabrani proteste, i to i ne bi trebalo da čini", naveo je Borenović.

Borenović, koji je danas prisustvovao 5. Saboru Opštinskog odbora PDP-a Derventa, smatra da je derventski odbor stranke jedan od jačih i da će pokazati političku snagu već na lokalnim izborima.

"Bilo je određenih turbulencija koje su pokrenuli politički protivnici sa ciljem da umanje politički snagu, ali iz svega smo izašli mnogo jači. Unutar Saveza za promjene dogovoreno je da u Derventi podržimo kandidata SDS-a Nadeta Planinčevića za načelnika", kaže Borenović.

On je dodao da je u Republici Srpskoj u 95 odsto lokalnih sredina postignut dogovor u vezi sa saradnjom unutar Saveza za promjene, a da problemi postoje u tri do četiri opštine.

"Jedna od sredina gdje je veoma teško postići dogovor je Prnjavor, gdje i lideri stranaka teško šta mogu da učine jer preovladavaju lični animoziteti", rekao je Borenović.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Derventa Milan Đukić naveo je da je izabrano 25 članova Opštinskog odbora, da je razmatran izvještaj o radu od 2011. godine do danas, kao i da je usvojen plan aktivnosti za naredni mandatni period.

Saboru su prisustvovali predstavnici opštinskih odbora PDP-a iz susjednih opština.