Nakon dogovora
102

Borenović: "Milorad Džaferović" je pravdao "Šefika Dodika" zbog onoga na šta je pristao

D. Be.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako će lider SNDS-a Milorad Dodik ostati upamćen kao istorijski najveći prevarant i lažljivac u srpskom narodu. Ova izjava dolazi nakon odluke Predsjedništva BiH da u Brisel pošalje Program reformi.
"Pogazio je NSRS, ne samo jednom, ne pet puta, već desetak puta. Posebno kada je spominjao i hvalio se Rezolucijom o vojnoj neutralnosti koja više ne postoji. Od danas ta rezolucija je prazan papir. Pokazao je svoje pravo lice", kazao je Borenović.

On je kazao da je Dodik čovjek izuzetno opasnih namjera.

"To je prevarant koji samo nije branilac interesa RS-a. Ne preza ni od čega, spreman je pogaziti svoj vlastiti narod i NSRS. To što gazi sebe, to nas ne interesuje, ali je pokazao svoje pravo lice. Imenovanje mandatara je rezultat odluke da se pošalje prvi dokument u NATO u Brisel kojim se aktivira MAP - Akcioni plan za članstvo. To je sada jasno i to više niko ne može osporiti", rekao je.

Borenović smatra da BiH krupnim i snažnim koracima ide ka NATO savezu uz pomoć Milorada Dodika.

"To su nesporne činjenice. O tome najbolje govori pokušaj da 'Milorad Džaferović' opravda 'Šefika Dodika'. 'Šefik Dodik' je pristao na ono što je radio 'Milorad Džaferović'. To pokazuje svu dvoličnost velikog baje, a od danas velikog miša", izjavio je.

Predsjednik PDP-a je u svom obraćanju istakao da je Dodik ponizio svoje institucije u RS-u koje je natjerao da donose odluke koje se ne sprovode.

"Završit će na mjestu gdje je i počeo, na smetljištu historije", zaključio je.