{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović: Dodik se krije iza NSRS-a, neka traži od Vlade RS da povuče Izvještaj o Srebrenici

S
8.7.2018. u 14:10
25
35
Borenović: Dodik se krije iza NSRS-a, neka traži od Vlade RS da povuče Izvještaj o Srebrenici
25
Borenović: Dodik se krije iza NSRS-a, neka traži od Vlade RS da povuče Izvještaj o Srebrenici
Foto: E. M./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će ova partija sutra podnijeti Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za opće izbore sa 132 kandidata, ali ne i liste za federalni i kantonalne parlamente.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Borenović kaže da je riječ o poštenim, kvalitetnim i odgovornim kandidatima, koji će u narednih nekoliko mjeseci "sve svoje stručne kapacitete staviti na raspolaganje građanima Republike Srpske".

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci istakao da je namjera da kandidati PDP-a jasno predstave, kako kaže, program obnove RS-a koncipiran na tri ključna segmenta - posao, dostojanstvo i pravda.

Borenović je rekao da će PDP snagom svojih argumenata voditi kampanju u kojoj će predstaviti desetine rješenja kako da se ekonomski, demografski, ali i moralno obnovi Republika Srpska nakon izbora 7. oktobra.

"Zbog svega što se dešavalo nećemo ići sa listom u Federaciji BiH , iako sve činjenice govore da je situacija zloupotrebljena i da su listu prijavile tri političke stranke. Oni nisu željeli naš pečat i potpis na toj listi, što pokazuje njihov odnos prema položaju Srba u FBiH", rekao je Borenović.

Povodom najave predsjednika RS-a Milorada Dodika da će tražiti od Narodne skupštine da povuče Izvještaj o Srebrenici, Borenović je predsjednika Republike pozvao da to zatraži još danas od Vlade Republike Srpske i da "prestane da se krije iza parlamenta RS".

Komentarišući izjavu ministra saobraćaja i veza RS-a Neđe Trninića, koji je izrazio nezadovoljstvo postpukom delegacije BiH, jer je osporavala potpisivanje protokola u vezi sa izgradnjom autoputeva u RS-u i uslovila kinesku stranu da to ne bude u zvaničnom protokolu, Borenović je rekao da svaki protokol koji će nešto dobro donijeti ima smisla ako će biti realizovan.

Borenović smatra da je Radio-televizija Republike Srpske "sramotno izvještavala o skupovima "Pravda za Davida", te da je za osudu jučerašnje objavljivanje teksta u kojim su navedeni lični podaci učesnika protesta koje organizuje grupa "Pravda za Davida".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: