{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borci pokušavaju ući u zgradu Vlade FBiH u Mostaru, nema kvoruma za sjednicu

Piše: I. Č./Klix.ba
9.8.2018. u 15:26
9.8.2018. u 15:40
120
192
Borci pokušavaju ući u zgradu Vlade FBiH u Mostaru, nema kvoruma za sjednicu
120
Blizu pedeset demobilisanih boraca okupilo se pred zgradom Vlade Federacije BiH u Mostaru, gdje se održava sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH. Borci prijete da će baciti bombu.
Za ponovno usaglašavanje tekstova zakona, za koje je ranije javljeno da su usaglašeni, nije bilo kvoruma budući da je na sjednici bilo prisutno samo pet članova od potrebnih šest. Ali se sjednica, potom, ipak održala.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, situacija je dosta napeta jer okupljeni pred zgradom Vlade FBiH pozivaju Jasenka Tufekčića da im se obrati i pokušavaju ući u zgradu.

Zastupnik SBB-a u Parlamentu Federacije BiH i član Komisije Nasir Beganović je kazao da je došao podržati demobilisane borce.

"Neko želi da pobjegne od ovih ljudi. Ja ne znam šta je problem i zašto se neko skriva od njih", kazao je Beganović prije nego što je ušao u zgradu Vlade FBiH.

Predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji" Darinko Boto je kazao da Jasenko Tufekčić igra po nalogu svoje partije, da se ne ispoštuju braniteljski zahtjevi

"Tufekčić bezočno laže da nisu usaglašeni zakoni. Demantira ga i njegova izjava od ponedjeljka", rekao je Boto.

Podsjećamo, prvobitno je najavljeno da će sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH biti održana u Sarajevu.

Demobilisani borci, kada su čuli za promjenu, uputili su se pred zgradu Vlade FBiH u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: