Reakcija
370

Borci pisali Novaliću: Poništite odluku o imenovanju Svetlane Cenić u NO BH Telecoma

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Devet boračkih organizacija uputilo je zahtjev premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, u kojem traže poništenje odluke o imenovanju Svetlane Cenić na funkciju predsjednice Nadzornog odbora BH Telecoma.

U pismu navode kako je odluka Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić izazvala veliku pažnju javnosti u našoj zemlji te da oni smatraju kako je negativna reakcija dijela javnosti sasvim opravdana.

"Odluka Vlade FBiH o imenovanju osobe koja je bila saradnica nekih od najagilnijih rušitelja BiH i saradnica agresora koji su počinili najteže ratne zločine, uključujući i genocid, na jednu od najodgovornijih funkcija jednog od najprofitabilnijih preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH, ne smije biti provedena", ističu borci.

Oni smatraju da je Vlada FBiH nadležna za zaštitu i afirmaciju države BiH i sprečavanje jačanja snaga i pojedinaca koji su svojim djelima u prošlosti javno, jasno i otvoreno jačali rušitelje naše domovine.

"Postavljamo pitanje: Možete li zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem neki kafe kuhar, pripadnik Armije Republike BiH, postao direktor Razvojne banke u entitetu RS", pitaju borci.

Zaključuju da zbog toga odluku Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na čelo BH Telecoma smatraju neprihvatljivom i traže od Novalića da snagom autoriteta funkcije koju obavlja pokrene mehanizam za njeno poništenje.