{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borci opkolili Parlament FBiH

S
1.10.2009. u 14:27
8
94
Borci opkolili Parlament FBiH
8
Borci opkolili Parlament FBiH
Nakon što se članovima Saveza najviših ratnih priznanja i ostalim pripadnicima boračke populacije niko nije obratio ispred zgrade Federalne vlade, oni su se prvo uputili prema Parlamentu BiH tražeći Sulejmana Tihića, a onda su promijenili plan i krenuli prema zgradi Parlamenta FBiH gdje se održava vanredna sjednica.
Prema riječima našeg novinara koji se nalazi na licu mjesta, naredbu za pokret izdao je Šerif Patković, sekretar Saveza.

"Pošto su nam napravili čeku sa ovim ogradama, idemo pred državni parlament tražiti Tihića", rekao je okupljenim borcima Patković ispred zgrade Vlade FBiH koja je zjapila prazna.

Kolona od skoro 2.000 boraca tada je krenula pred zgradu Parlamenta BiH, blokiravši saobraćaj u centru grada, da bi nedugo zatim došlo do promjene plana. Okupljeni pripadnici boračke populacije okrenuli su se prema Skenderiji, gdje se nalazi zgrada Parlamenta FBiH, u kojoj traje vanredna sjednica. Prema posljednjih informacijama, borci su opkolili zgradu Parlamenta FBiH, blokirajući prilaze. Pred okupljenu masu izašao je Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH.

Kako saznajemo, predstavnici Udruženja boraca i vlasti Federacije BiH dogovorili su sastanak o rješavanju problema boračke populacije u Parlamentu Federacije u 14:30 sati. Potvrđeno je da će sastanku prisustvovati potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo, zamjenik federalnog premijera Gavrilo Grahovac i drugi.

Predstavnici pojedinih boračkih organizacija traže potvrdu za ovaj sastanak, te traže prisustvo predsjednika SDA Sulejmana Tihića, a ne žele prisustvo federalnog ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića.

Proteste osiguravaju jake policijske snage.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: