{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borba za zakonitost u konstituiranju vlasti

F
1.12.2008. u 16:45
0
0
Borba za zakonitost u konstituiranju vlasti
0
Borba za zakonitost u konstituiranju vlasti
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (KOSDP) Sarajevo, pozivajući se na zakon i legitimnost rezultata na proteklim lokalnim izborima, poručio je danas da neće više tolerirati praksu zakulisne politike SDA i SBiH i da će se svim raspoloživim legalnim sredstvima boriti za zakonitost u konstituiranju vlasti i jednakopravnost naroda u njoj.
Sarajevska organizacija SDP-a najoštrije osuđuje ignorantski odnos SDA i SBiH prema temeljnom, i u ovoj državi najosjetljivijem, nacionalnom pitanju.

"Najsvježiji primjer bezočnog kršenja ustavne i zakonske odredbe o paritetnoj zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima vlasti je konstituiranje Općinskog vijeća Stari Grad gdje se, već drugi mandat, narušava ovaj princip", navodi se u današnjem saopćenju KOSDPBiH Sarajevo.

Ova stranka ističe da će svoje reagiranje uputiti nadležnim organima i institucijama zaduženim za zakonitu implementaciju izbornih rezultata i upozorava da se "od SDA i njenog koalicijskog partnera u Kantonu, gradu Sarajevu i gradskim općinama brutalno i kontinuirano ruše ustavna načela".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: