{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borba protiv antisemitizma

F
21.2.2009. u 13:43
0
5
Borba protiv antisemitizma
0
Borba protiv antisemitizma
U okviru radne posjete Vašingtonu, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sastao se s rabinom Andrewom Bakerom, direktorom Američkog jevrejskog komiteta (AJC) za međunarodne jevrejske poslove i predstavnikom predsjedavajućeg OSCE-a za borbu protiv antisemitizma.
Kako se navodi u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH, sagovornici su razmijenili mišljenja o borbi protiv antisemitizma u svijetu, kao i o situaciji u Bosni i Hercegovini u tom kontekstu te o ulozi i naporima OSCE-a i AJC-a u tom procesu.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini u svjetlu reformi koje se poduzimaju radi približavanja evroatlantskim integracijama, kao i aktivnostima u vezi s postizanjem drugih vanjskopolitičkih prioriteta BiH.

Ministar Alkalaj je pozvao rabina Bakera u posjetu Bosni i Hercegovini, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno, dok je rabin Baker izrazio očekivanje da će ministar Alkalaj učestvovati na međunarodnoj konferenciji o holokaustu od 26. do 30. juna u Češkoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: