{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boračke organizacije organiziraju posjetu Memorijalnom centru Potočari

F
11.8.2008. u 14:05
0
0
Boračke organizacije organiziraju posjetu Memorijalnom centru Potočari
0
Boračke organizacije organiziraju posjetu Memorijalnom centru Potočari
U organizaciji četiriju boračkih organizacija 29. augusta bit će upriličena tradicionalna posjeta Memorijalnom centru Potočari.
Ovo je četvrti takav skup, a prvi put su ga ove godine zajedno organizirali Savez ratnih vojnih invalida BiH, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca BiH, Savez demobiliziranih boraca FBiH i Savez dobitnika najviših ratnih priznanja BiH.

Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom danas u Sarajevu predstavnici organizatora istaknuli su da se na tom skupu očekuje oko 2.000 ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida, demobiliziranih boraca i dobitnika najviših ratnih priznanja.

Oni su kazali da je planom za taj dan predviđena posjeta Memorijalnom centru Potočari i mezarju Veljaci u općini Bratunac, a predviđeno je i da delegacija sudionika tog skupa posjeti porodice ratnih vojnih invalida, šehida i demobiliziranih boraca koje su se vratile u Podrinje.

Istaknuto je da sudionici tog skupa na ovaj način žele odati počast žrtvama genocida jer, kako je rečeno, ne mogu svi a posebno ne teški ratni vojni invalidi, prisustvovati skupu koji se održava 11. jula u Potočarima.

Predstavnici organizatora skupa koji će 29. augusta biti održan u Potočarima pozvali su predstavnike svih nivoa vlasti u BiH i vjerskih institucija u BiH da im se pridruže i tako odaju počast žrtvama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: