Major Doglod
1.7k

Borac koji je izazvao manji incident na skupu u Zenici: Svi su oni u ratu bili meni iza leđa

Piše: E. M.
Hajriz Doglod na protestima u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hajriz Doglod na protestima u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Borac koji je danas izazvao manji incident na obilježavanju 26. godišnjice Sedme muslimanske brigade u Zenici Hajriz Doglod je kazao da ga je uvrijedilo što je on, koji je bio ispred svih na liniji, danas bio u zadnjem redu, dok su u prvom redu bili oni koji za to nemaju nikakve zasluge.

"Pogledajte gdje Murgo sjedi. Ja sam išao ispred vas sviju. Vi ste meni svi iza leđa bili", riječi su koje je na skupu danas uputio Hajriz Doglod ka počasnim gostima.

Doglod je za Klix.ba kazao da nema ništa protiv policije koja je uradila svoj posao kako treba, ali da je ogorčen što nije dobio pozivnicu na današnji događaj s obzirom da je bio prvi na linij ispred svih.

“Svi su oni Hajrizu bili iza leđa, a ja nisam dobio ni pozivnicu i smjestili su me na tribinu, u zadnji saf. U ratu sam bio ispred komandanta, a danas nema mjesta za mene i moje prijatelje u tom društvu”, kazao je Doglod. Prokomentarisao je i dobitnike Zlatnih ljiljana kazavši da u ratu nikom nije bilo do Zlatnog ljiljana jer nisu ljudi znali šta oni predstavljaju.

“Kada je bilo činovanje, svaki pravi iskreni borac je uzeo 100 KM umjesto Zlatnog ljiljana, a oni zadnji su dobijali ljiljane. Danas je taj ljiljan mnogima donio penzije, stanove, poslovne prostore i placeve. Njihova djeca imaju posao, a moja nemaju. Svi su to dobili, a ja i mojih još par prijatelja nismo. Duša me zbog toga boli”, kazao je naš sagovornik.

Na pitanje da li je svoj revolt uputio Bakiru Izetbegoviću, Šefiku Džaferoviću ili nekom drugom političaru ili stranci, kazao je da nije.

“Nemam ja nikakve veze sa strankama, a ništa ni protiv Izetbegovića i Džaferovića. Ja sam za svoje. Dole u prvim redovima su bile i hodže, a Hajriz je ginuo i išao prvi. Nemam ja protiv Bakira ništa, borio sam se za njegovog babu, njegova politika je druga. Borio sam se pod Alijinom zastavom ne pod Bakirovom”, zaključio je Doglod.