{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bono, Moby, Tom Morello odaju počast Joe Strummeru

Klix.ba
25.12.2002. u 00:39
0
1
Bono, Moby, Tom Morello odaju počast Joe Strummeru
0
Bono, Moby, Tom Morello odaju počast Joe Strummeru
Izgleda da ove godine neki od svjetskih slavnih muzičara neće mirno slaviti kraj godine – mnogo će ih u novu godinu preći s mnogo tuge u srcima zbog smrti gitariste i vokaliste grupe The Clash - Joe Strummera. "The Clash je bio najbolji rock band.", napisao je Bono na oficijelnoj stranici U2-a. "Oni su napisali pravila za U2. Iako sam bio prevelik fan da bih ga nekad dobro upoznao, trebali smo se naći u januaru kako bismo završili našu pjesmu za Nelsona Mandelu sa Daveom Stewartom. Ovo je takav šok."
Strummer je umro u subotu, 21. decembra, u 50-oj godini života. Nema sumnje da je Strummer bio fenomenalan muzičar, ali je također inspirirao jednu cijelu generaciju da promijeni nešto svojom muzikom.

"Bio je veoma talentovan tekstopisac i centar najboljeg live benda svih vremena.", rekao je Tom Morello, gitarist Audioslavea. "Svirao je kao da je mogao promijeniti svijet u tri minute, a kad sam slušao Clash, moj svijet se zauvijek mijenjao. Joe Strummer je bio moja najveća inspiracija, moj omiljeni pjevač, moj junak. Već mi užasno nedostaje."

"Treba zapamtiti da su Joe i Clash radili muziku koja je bila emotivna, uzbudljiva i prekrasna.", napisao je Moby na svojoj web stranici.

Jedan razlog zašto su se Strummeru svi divili je taj da su on i članovi benda čvrsto branili svoje principe. Nakon što su se raspali 1986. godine, odbili su se ponovo ujediniti, iako su mnogi bili voljni platiti mnogo novca za to.

"Bili su jedinstveni zato što su se rastali na vrhuncu svoje slave i odbijali svaku novčanu ponudu za ponovno ujedinjenje. Dok su svi ostali bendovi prihvaćali novac, oni su vjerovali u ono što rade, i iako su mogli imati koristi od njega, nikad im nije bilo stalo do novca.", rekao je Johnny Ramone, gitarist Ramonesa.

"On nije bio lažac.", kaže Steve Jones, gitarist Sex Pistolsa. "Bio je veliki dio punk pokreta."

Drugi film za Eminema

25.12.2002. u 00:45

Access .org/ying

24.12.2002. u 22:40
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: