Munira Subašić
0

"Bomberger će biti predložena za Nobelovu nagradu"

FENA
Munira Subašić
Munira Subašić
Udruženje “Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe” predložit će generalnu direktoricu Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP) u BiH Kathryne Bomberger za Nobelovu nagradu jer smatra da je najzaslužnija za dosadašnju identifikaciju nevino sradalih Srebreničana.

Predsjednica ovog udruženja Munira Subašić rekla je danas u Banjoj Luci da će Bomberger biti predložena uime udruženja porodica koje i danas tragaju za hiljadama nevino ubijenih sinova, braće i supruga.

“Bomberger je vratila hiljade imena i prezimena žrtvama Srebrenice, djeci, braći, muževima, a za majke, sestre i supruge to je sve što je preostalo”, rekla je Subašić.

Subašić je bila jedan od učesnika današnje regionalne konferencija u organizaciji Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH održane u Banjoj Luci, na kojoj je predsjedavajući Kolegija direktora Instituta Amor Mašović rekao je da je u 10,5 mjeseci ove godine Institut pretražio 183 lokacije, od kojih je 29 s pridjevom masovnih grobnica i pronašli 902 posmrtna ostatka.