{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prva u BiH u kojoj će se obavljati porod u vodi

F
21.2.2008. u 13:01
0
0
Bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prva u BiH u kojoj će se obavljati porod u vodi
0
Bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prva u BiH u kojoj će se obavljati porod u vodi
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uručio je danas direktoru Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Bakiru Nakašu donaciju od 55.000 KM, a novac je namijenjen za opremu za obavljanje poroda u vodi.
Šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo prim. dr. Jasmina Gutić kazala je da je porod u vodi jedna od alternativnih metoda rađanja koja omogućava prirodnije rađanje, manji bol pri porodu, te mnogo drugih pogodnosti i za porodilju i za bebu. Ova vrsta usluga trend je u visokorazvijenim zemljama, a prema informacijama, Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice prvo je u BiH koje će porodiljama ponuditi i ovakav način rađanja.

Gutić je za Fenu kazala da će ovakva vrsta poroda biti dostupna svim zdravim trudnicama što će procijeniti ljekar.

"Mora biti zdrava trudnica i očekivan fiziološki tok porođaja. Trudnoća ne smije biti rizična ni u kom pogledu", kazala je prim. dr. Gutić.

Načelnik Bećirević je izrazio zadovoljstvo uvjetima u kojima se radi u toj bolnici te kazao da se današnjom donacijom nastavlja dugogodišnja suradnja Općine Centar i Opće bolnice.

Inače, prim. dr. Gutić je istaknula da se u toj bolnici bilježi godišnji porast broja porođaja za oko 25 posto. To je optimalan broj za kapacitet i broj osoblja kojim raspolaže ova bolnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: