|

Bolnica na zemljištu Katoličke crkve u Trapistima

Bolnica na zemljištu Katoličke crkve u Trapistima
0
F
FENA
10.12.2008. u 14:33
0
komentara
0

dijeljenja
Bolnica na zemljištu Katoličke crkve u Trapistima Davor Čordaš
Dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš i direktor Sekretarijata za vjere RS-a Jovo Turanjanin razgovarali su danas o ukupnoj pomoći koju je Vlada RS-a proslijedila vjerskim institucijama s posebnim osvrtom na Katoličku crkvu.
Turanjanin je izvijestio dopredsjednika RS-a da je donijeta i odluka o prekidu radova na bolnici za rehabilitaciju u Trapistima.

Čordaš je naglasio da je riječ o zemljištu i objektu koji su nepravedno oduzeti trapistima i za koje je uvjeren da će se u procesu restitucije vratiti crkvi te da je potpuno neprimjereno bilo što graditi na takvom zemljištu, bez dogovora s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

“Iznenađujuća je činjenica da je takva dozvola uopće odobrena, jer je i Vlada Republike Srpske u svom Prijedlogu zakona o restituciji, jasno naglasila da će izvršiti povrat ili pravičnu nadoknadu”, naglasio je dopredsjednik Čordaš.

Na sastanku je istaknuto da će Vlada RS-a također izvršiti preuzetu obavezu kada je u pitanju pomoć u obnovi crkve na Petrićevcu, saopćeno je nakon razgovora iz kabineta dopredsjednika RS-a Davora Čordaša.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.