{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bojan Bajić: Ustavna manipulacija osiromašuje narode Bosne i Hercegovine

S
3.6.2008. u 14:06
0
0
Bojan Bajić: Ustavna manipulacija osiromašuje narode Bosne i Hercegovine
0
Bojan Bajić: Ustavna manipulacija osiromašuje narode Bosne i Hercegovine
Bojan Bajić poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da podrže platformu i političke principe Naše stranke, i da prihvate Dejtonski mirovni sporazum u potpunosti te jasno saopšte javnosti da nema otcjepljenja, ukidanja i novih mapa Bosne i Hercegovine.
Ideje za ukidanjem, otcjepljenjem i novim mapama su politički nerealne i neracionalne i nisu sprovodive u demokratskoj praksi, pa su stoga vrlo opasne po građanke i građane Bosne i Hercegovine, naročito kada takve ideje promovišu politički manipulatni sa polugama vlasti i moći, kao što su Milorad Dodik i Haris Silajdžić.
U ovom trenutku uopšte nije bitna konkretna izjava jednog ili drugog političkog manipulanta, jer oni to koordinirano i naizmjenično rade već godinama, već je bitno da građani prihvate racionalne političke rezone i prihvate istinu da se ništa neće, niti može otcijepiti, ukinuti, kao što se niko ponovno ne može igrati s mapama. Na taj način će pomenuta gospoda i drugovi ostati bez publike za svoje političke manipulacije.

Ukoliko Haris Silajdžić i Milorad Dodik žele ispuniti svojim biračima obećanja o ukidanju i otcjepljenju, upućujemo ih na pokretanje inicijative u parlamentu BiH, s tim da nam svima objasne kako će u parlamentu osigurati potrebnu većinu za svoje inicijative. Sve ostalo su jednostrane i neodgovorne izjave, koje imaju za cilj da povećaju strah i osiguraju jeftine glasove na predstojećim izborima.

Takođe pozivamo građanke i građane na veću odgovornost te da ne obraćaju pažnju na njihove medijske „bombe“ i da prihvatanjem realnosti svi zajedno podvučemo crtu za proteklih 17 godina, platimo ceh sopstvene gluposti, odustanemo od političkih snova i iluzija, kako bi krenuli sa polazne dejtonske stanice putem evropskih integracija i boljeg standarda života.

Dokle god mi kao građani budemo slijedili i podržavali političke manipulante, moramo biti svjesni da nemamo pravo tražiti bolji standard života, jer on sa neostvarivim idejama otcjepljenja i ukidanja nikad neće doći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: