Šta dalje?
91

Bogunić: Učiteljica Dijana Pelidija je uzela bolovanje, čeka se na uvođenje Etičkog kodeksa

M. A.
Dijana Pelidija, učiteljica sarajevske Osnovne škole "Čengić Vila I", našla se u centru pažnje nakon što je javnost uočila kako njeni profili na društvenim mrežama obiluju spornim objavama i fotografijama, a trenutno je na bolovanju i još uvijek se razmatra njen status.
Tačnije, ona je objavljivala, kako je javnost ocijenila, degutantne fotografije i postove, a posebno je razbjesnila javnost fotografijom na kojoj se vidi kako nosi šajkaču na glavi dok stoji pored štanda sa četničkom ikonografijom.

Kako je za Klix.ba kazala ministrica obrazovanja KS Zineta Bogunić, ona je kao resorna ministrica zatražila i dobila izvještaj od direktorice škole, Školskog odobra Osnovne škole "Čengić Vila I" te Vijeća roditelja, ali i izjašnjenje same uposlenice koja tvrdi da je sve zlonamjerno izvučeno iz konteksta.

"Pelidija je otišla na 15-dnevno bolovanje. Također je i Vlada KS raspravljala o tom slučaju i Ministarstvu pravde je naloženo da donese Etički kodeks za sve usposlenike institucija i organizacija koje finansira Kanton Sarajevo, da bismo imali zakonsku regulativu za ovakve slučajeve", rekla je ministrica Bogunić.