{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogat sadržaj na manifestaciji "Selam, ja Resulallah"

F
26.12.2014. u 13:08
0
5
Bogat sadržaj na manifestaciji "Selam, ja Resulallah"
0
Bogat sadržaj na manifestaciji "Selam, ja Resulallah"
Kulturno-vjerska manifestacija "Selam, ja Resulallah - Dani o Allahovom poslaniku" bit će održana od 26. decembra do 23. januara u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.
Organizatori su pripremili bogat kulturno-umjetnički sadržaj u kojem učestvuje 350 učenička i 200 volontera, a očekuje se prisustvo oko 15.000 posjetilaca.

Koordinator programa Malik ef. Šljivo istakao je da je program namijenjen svim uzrastima, a posebno je izdvojio otvorenje manifestacije koje će biti upriličeno večeras ispred Begove džamije koju će upotpuniti nastup Hora MIZ te podjela kolača i mevludskog šerbeta.

Također je najavio i ciklus od četiri predavanja o poslaniku Muhamedu a.s. u Domu Oružanih snaga naredna četiri ponedjeljka, a predavači su akademik Enes Karić, muftija Ankare akademik Mefail Hizili, Kerim Filan i dekan FIN-a Zuhdija Hasanović.

Osim mnogobrojnih mevludskih svečanosti, centralni mevlud bit će upriličen 3. januara u Begovoj džamiji.

Manifestacija završava 23. januara u Domu mladih u Skenderiji koncertom ilahija i kasida kada se očekuje veliki broj posjetilaca.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović istakao je da je ovo deseta manifestacija o poslaniku Muhamedu a.s. te da su do sada imali različita pozitivna iskustva.

Govoreći o poslaniku, istakao je da je on centralna ličnost prema kojoj se svi ljudi trebaju određivati.

Poručio je da treba iščitavati njegove poruke i smjernice za život i slijediti ih zaključujući da je cilj ove manifestacije približiti poslanika svim segmentima društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: