|

Bogat kulturno-koncertni program povodom obilježavanja 50. rođendana Skenderije

Bogat kulturno-koncertni program povodom obilježavanja 50. rođendana Skenderije
90
F
FENA
16.10.2019. u 14:35
5
komentara
90

dijeljenja
Bogat kulturno-koncertni program povodom obilježavanja 50. rođendana Skenderije
Centar Skenderija ove godine slavi 50. godišnjicu rada, a tim povodom krajem novembra i početkom decembra ove godine bit će upriličen bogat kulturni i koncertni program.
Program je na današnjoj konferenciji za medije najavio direktor KSC Skenderija Amer Kapo istaknuo je da će program 50-godišnjice Skenderije zasigurno obogatiti turističku ponudu Sarajeva.

Prva manifestacija će biti održana 28. novembra u 20 sati, kada će u dvorani "Mirza Delibašić" Dragan Marinković Maca održati predstavu "Kakva ti je žena takav ti je život".

Na rođendan Skenderije 29. novembra, u okviru centralne manifestacije koncerte će održati Haris Džinović i turski DJ i haus producent Mahmut Orhan. Džinovićev koncert u dvorani "Mirza Delibašić" počinje u 20 sati, dok će Orhan u "Domu mladih" nastupiti od 22 sata.

"Centralna manifestacija će obuhvatiti bogat program, a između ostalog posjetiocima će biti prestavljeno 50 godina rada Skenderije. Posebno za taj program ćemo postaviti tribinu koja je korištena 1969. godine na otvaranju Skenderije", kazao je Kapo.

Dan kasnije, 30. novembra, nastupit će grupa S.A.R.S., čiji je koncert zakazan u "Domu mladih" od 21 sati.

Za isti dan, poznati bh. dirigent Emir Nuhanović najavio je Muzičko-scenski spektakl sa više od 250 domaćih i stranih izvođača "Carmina Burana", u organizaciji fondacije "Amadeus". Kako je kazao, ova izvedba "Carmina Burane" nije do sada viđena, a premijerno će biti prikazana u Skoplju i Sarajevu.

"Nakon rata ovaj oblik Carmina Burane nismo vidjeli u Sarajevu, a ovo je najbolja verzija trenutno u Evropi, u izvedbi nacionalne opere i baleta iz Sjeverne Makedonije. Premijeru u Skoplju će imati 27. a u Sarajevu 30. novembra. Nakon toga ova predstava će imati turneje u Turskoj i Kini", rekao je Nuhanović.

Predstava "Dame biraju" će biti održana 1. decembra u 20. sati u dvorani "Mirza Delibašić".

Karte za događaje u organizaciji KSC Skenderija puštene su u prodaju danas, dok će od sljedeće sedmice u prodaju biti puštene karte za "Carminu Buranu".
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...