{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blokirani deseci srebreničkih sela

F
5.2.2012. u 10:43
0
0
Blokirani deseci srebreničkih sela
0
Blokirani deseci srebreničkih sela
Foto: Arhiv/Prijateljisrebrenice.org
Stanje na području opštine Srebrenica je nepromijenjeno. Svi lokalni putevi su i dalje neprohodni, a sela u brdsko-planinskom području ove opštine su blokirana zbog visokih snježnih nanosa.
Regionalni putevi ka Bratuncu i Skelanima su relativno prohodni, a saobraćaj se odvija otežano zbog ugaženog snijega.

Sve ekipe za čišćenje puteva su na terenu, a trenutno su prohodni jedino putni pravci Potočari-Pale, Pale-Gaj, Potočari-Gornji Potočari i Potočari-Pećišta.

"Snijega ima i to puno, noćas su bile najveće padavine. Imamo ovdje bolesne djece. Sada nam je teško da dođemo i do vode jer smo u potpunosti blokirani", rekao je u telefonskom razgovoru Alija Krdžić, predsjednik Mjesne zajednice Brežani.

"Visina snijega u brdsko-planinskim područjima je od 100 do 140 cm. Ekipe su na terenu i intenzivno rade kako bi se stanje koliko-toliko normalizovalo", izjavio je Hasudin Mustafić, stručni saradnik Civilne zaštite opštine Srebrenica

Pomoć Crvenog krsta Republike Srpske pristigla je u mjesnu zajednicu Kostolomci, ali su mještani ovih sela i dalje blokirani u snijegu.

"Danas je naša mjesna zajednica totalno odsječena. Nestaje hrane, podijelili smo između sebe neku večer brašno - posljednje što smo imali. Bit će nam dovoljno u naredna dva-tri dana", rekao je Milomir Trifunović, predsjednik Mjesne zajednice Kostolomci.

Ohrabrujuće je što snijeg ne pada jačim intenzitetom pa će dežurne ekipe pokušati očistiti puteve bar do nekih sela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: