Blokada Komisije za vrijednosne papire može imati katastrofalne posljedice

F
FENA
16.9.2013. u 17:49
6
15
Blokada Komisije za vrijednosne papire može imati katastrofalne posljedice
6
Blokada Komisije za vrijednosne papire može imati katastrofalne posljedice Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
"Povodom neusvajanja autentičnog tumačenja Zakona o Komisiji za vrijednosne papire izražavam svoju zabrinutost i nadam se da su svi koji su uključeni u ovaj problem svjesni pogubnih posljedica koje mogu nastupiti", izjavio je Agenciji Fena premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.
Nikšić je naglasio kako trenutna blokada Komisije za vrijednosne papire FBiH ugrožava sve privredne tokove u FBiH i ako se ovo brzo ne riješi može imati katastrofalne posljedice po hiljade firmi u FBiH.

"Pravna nesigurnost u koju smo dovedeni kada su u pitanju pojedine institucije zbog isteka mandata njihovih čelnika, mora biti razriješena u što kraćem roku. Ovdje nema mjesta politikanstvu i ja ću učiniti sve da se dođe do pravnih rješenja koja će to omogućiti, iako je to isključiva nadležnost Parlamenta te predsjednika i potpredsjednika FBiH", kazao je Nikšić.

Izrazio je očekivanje da će u tom procesu svoj doprinos dati svi akteri, jer je "nedopustivo da Federacija BiH trpi ogromne štete zbog neodgovornog ponašanja bilo koga".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: