{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina

F
14.12.2012. u 18:06
0
0
Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina
0
Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru dvomjesečne kampanje pod nazivom "Pazi kakav trag ostavljaš“, koju provodi Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, danas je upriličen susret sa studentima Univerziteta u Zenici.
Susretu je prethodila anketa koju je, u okviru kampanje, proveo predstavnik Unije studenata Univerziteta u Zenici Dino Tihić.

Predavanja je otvorio Tihić s prezentacijom rezultata ankete, u kojoj su studenti odgovarali na pitanja vezana za faktore koji izazivaju saobraćajne nesreće, kao što su upotreba droge, alkohola, upotreba mobitela tokom vožnje i neprimjerena brzina, čemu su posebno izloženi mladi kao učesnici u saobraćaju.

Nakon uvodne prezentacije, samostalni inspektor MUP-a Zeničko-dobojskog kantona odsjeka za koordinaciju i usmjeravanje bezbjednosti saobraćaja Besim Husejnagić održao je kratko predavanje u sklopu kojeg se osvrnuo na sve faktore kampanje.

Studentima je predočio poražavajuće statističke podatke prema kojima je "45 posto poginulih u saobraćajnim nesrećama na području BiH starosne dobi od 18 do 30 godina.

Nakon prezentacije, inspektor Husejnagić je odgovarao na pitanja studenata, saopćila je agencija Boram.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: