|

Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina

Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina
0
F
FENA
14.12.2012. u 18:06
0
komentara
0

dijeljenja
Blizu polovine poginulih u saobraćajnim nesrećama su osobe mlađe od 30 godina Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru dvomjesečne kampanje pod nazivom "Pazi kakav trag ostavljaš“, koju provodi Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, danas je upriličen susret sa studentima Univerziteta u Zenici.
Susretu je prethodila anketa koju je, u okviru kampanje, proveo predstavnik Unije studenata Univerziteta u Zenici Dino Tihić.

Predavanja je otvorio Tihić s prezentacijom rezultata ankete, u kojoj su studenti odgovarali na pitanja vezana za faktore koji izazivaju saobraćajne nesreće, kao što su upotreba droge, alkohola, upotreba mobitela tokom vožnje i neprimjerena brzina, čemu su posebno izloženi mladi kao učesnici u saobraćaju.

Nakon uvodne prezentacije, samostalni inspektor MUP-a Zeničko-dobojskog kantona odsjeka za koordinaciju i usmjeravanje bezbjednosti saobraćaja Besim Husejnagić održao je kratko predavanje u sklopu kojeg se osvrnuo na sve faktore kampanje.

Studentima je predočio poražavajuće statističke podatke prema kojima je "45 posto poginulih u saobraćajnim nesrećama na području BiH starosne dobi od 18 do 30 godina.

Nakon prezentacije, inspektor Husejnagić je odgovarao na pitanja studenata, saopćila je agencija Boram.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.