Nakon incidenta
142

Blizu 100 boraca još uvijek ispred Parlamenta FBiH, četiri osobe uhapšene

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kako javlja reporterka Klix.ba portala, ispred Parlamenta FBiH nalazi se stotinjak boraca, a četiri su uhapšena nakon sukoba s policijom u Sarajevu. Situacija je trenutno mirna, a borci pokušavaju dogovoriti da li ispred Parlamenta FBiH provedu noć ili da se u potpunosti raziđu.

Borci su pokušali doći ispred MUP-a KS na Marijin Dvoru kako bi zahtijevali da uhapšeni budu pušteni, ali ih je u tome spriječila policija.

Dvojicu demobilisanih boraca u prostorijama MUP-a KS posjetio je njihov advokat Mirnes Ajanović, koji je nakon toga kazao da odluku o njihovom puštanju na slobodu ne može donijeti policija, već da riječ o nadležnosti tužioca.

"Za jednog su mu pokazali snimke na kojima se vidi kako nekakvom motkom udara policajace. Jedan policajac ima tri šava i moguće je da će to okvalifikovati kao tešku tjelesnu povredu. Jedan borac je došao s KUM-a Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, on inače ima problema sa zdravljem. Drugi je odveden na KUM da ga dodatno pregledaju. Tužilac mora saslušati sve svjedoke da bi nekoga mogao pustiti", kazao je Ajanović.

Podsjećamo, u današnjem incidentu povrijeđena su četiri policajaca, a nezvanično i 30 boraca.