|

Blair: Iran je strateška prijetnja

Blair: Iran je strateška prijetnja
0
F
FENA
14.11.2006. u 20:25
0
komentara
0

dijeljenja
Blair: Iran je strateška prijetnja
Britanski premijer Tony Blair ponovio je u utorak neovisnoj američkoj komisiji o Iraku da je globalno rješenje na Bliskom istoku neophodno a da Iran predstavlja "stratešku prijetnju u regionu".
Rezolucija izraelsko-palestinskog sukoba mora biti apsolutni prioritet, dok "strateški izbor" mora biti predočen Iranu kao i Siriji, rekao je Blair, prema riječima koje je prenijela jedna od njegovih glasnogovornica.

Premijer je prenio svoje preporuke Studijskoj grupi o Iraku koja se sastaje u Washingtonu, a za koju je on govorio putem videolinka.

Ova komisija, koja je saslušala u ponedjeljak predsjednika Georgea W. Busha, zadužena je da razmotri izmjene strategije u Iraku.

"Blair je rekao komisiji da ono što on misli da je neophodno jeste plan za Irak i plan za region u cjelini, s prioritetom rezolucije o sukobu između Izraelaca i Palesinaca", rekla je njegova glasnogovornica.

Blair je upozorio da ovaj sukob koriste ekstremisti u regionu, među njima i Iran, u radikaliziranju umjerenih muslimana. Izbor za Iran i za Siriju je, dakle, "da budu dio rješenja, u suprotnom, mogu biti izloženi izolaciji".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.