Treća sreća?
43

Blagaj i dalje bez vode, nova pumpa radila sat vremena

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Blagaj je od subote bez vode, a drugi dan radova i druga postavljena pumpa nije dugo izdržala. Nakon sat vremena prestala je raditi, a građanima je ostalo da improviziraju i snalaze se kako znaju i umiju.

Nakon četiri dana ignorisanja problema i pritiska javnosti, radnici Vodovoda Mostar, u srijedu su zamijenili pumpu, ali ona je radila samo pola sata. Ta pumpa jučer je zamijenjena, a nova koja je postavljena prestala je raditi nakon sat vremena.

Emir Topuz, povjerenik Mjesne zajednice Blagaj, kaže kako je građanima kazano da je najvjerovatnije riječ o problemu napajanja ili nešto slično.

"Nama je problem što od subote nema vode, što nam je normalan život otežan. Imamo obećanje da će kvar biti konačno otklonjen danas", kazao nam je Topuz.

Iz JP Vodovoda su kazali da gledajući što se događalo prethodnih dana, ne mogu ništa predvidjeti, ali će zasigurno dati sve od sebe na rješavanju kvara te u slučaju da prva opcija s rješavanjem kvara ne urodi plodom, imaju i rezervni plan.

Ova pumpa snabdijeva vodom okom 500 priključaka i o njoj je ovisno nekoliko hiljada građana ovog mostarskog naselja. Vodovod je zadnjih dana obezbijedio cisternu koja kruži Blagajem i na nekoliko mjesta se može natočiti čista voda za piće.